Fetafylld laxfilé med granatäpple

Fetafylld laxfilé med granatäpple
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Lax

  • 4 st laxfiléer à 175 g
  • 1 burk fetaosttärningar
  • Salt, efter smak
  • Rosépeppar, efter smak

Sallad

  • 1 st grapefrukt
  • 50 g sallad, blandad
  • 1 dl oliver, blandade
  • 0,5 dl granatäpple

Gör så här

  1. Lax
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
  3. Strö över lite salt och rosépeppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Sallad
    Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
  6. Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
  7. Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
  8. Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept