Skaldjurssallad med avokado och romsås

Skaldjurssallad med avokado och romsås
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Sallad

  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 näve sugarsnaps eller sockerärter
  • 1 st liten rödlök
  • 1 kruka krispsallad eller annan sallad
  • 1 dl gröna ärter
  • 0,5 dl hackad färsk dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • lite pressad citronsaft
  • 2 st avokado
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 2 st hårdkokta ägg

Romsås

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl stenbitsrom eller ishavsrom
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sallad
    Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet (13–15 minuter).
  2. Strimla sugarsnapsen på längden.
  3. Skala och finhacka rödlöken.
  4. Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med kokt quinoa.
  5. Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.
  6. Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över.
  7. Skala avokadorna, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
  8. Fördela räkor och kräftstjärtar över salladen och garnera med dill, ägg och avokadobitar.
  9. Romsås
    Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept