Banankaka med choklad

Banankaka med choklad
Foto: Malte Danielsson

Du behöver

  • 3 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 3 msk linfrön
  • 2 dl grovhackade mandlar
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tks malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 st ägg
  • 2 st stora mogna bananer
  • 0,75 dl rapsolja
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 tsk olja till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa äggen, mosa bananerna och blanda ner i skålen.
  4. Rör ner olja, yoghurt och honung och blanda väl.
  5. Smörj en rund bakform med olja och bröa den med kokosflingor.
  6. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept