Julmüsli med kanel och kardemumma

Från Efter tio

Receptet räcker till 1 sats julmüsli med kanel och kardemumma.

Se fler recept från

Efter tio


1 december 2011
Visa mer

Du behöver

  • 350 g havrekärnor, 350 g
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl kokosflingor
  • 70 g blåbär
  • 35 g gojibär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut havrekärnor och havregryn på en ugnsplåt med kant.
  3. Hacka nötter och mandel och blanda ner nötter, frön, kanel, kardemumma,olja, vatten och honung med havrekärnorna.
  4. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20 minuter.
  5. Rör om då och då så inte müslin bränns.
  6. Ta ut plåten och blanda ner kokos och torkade bär.
  7. Förvara i en burk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept