Thaikyckling med kokosmjölk och grönt

40 m
4
Thaikyckling
Foto: Malte Danielsson
40 m
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk vitlök, riven
  • 2 tsk ingefära, riven
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1 röd paprika
  • 10-12 st sugarsnaps eller sockerärter
  • 1 gul lök
  • 400 ml kokosmjölk, (en burk)
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk honung
  • 0,5 lime
  • 10 minimajs
  • 1 näve broccolibuketter
  • koriander, färsk
  • Cashewnötter

Serveras med

  • Råris eller basmatiris

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
  3. Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
  4. Skär paprika och sockerärter i bitar.
  5. Värm en wok eller en stekpanna.
  6. Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
  7. Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
  8. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
  9. Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
  10. Smaka av med mer currypasta om det behövs.
  11. Dekorera med koriander och cashewnötter.
  12. Servera med råris eller basmatiris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept