Äppelpaj GI och LCHF

Äppelpaj GI och LCHF
Foto: Malte Danielsson
6

Du behöver

  • 10 st aprikoser
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl Fiberhusk
  • 1 krm malen kardemumma
  • 4 st svenska äpplen
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 dl mandelflarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka aprikoserna och lägg i en bunke.
  3. Knäck i ett ägg och blanda ner vatten, fiberhusk och kardemumma.
  4. Låt svälla i någon minut.
  5. Bred ut degen på en pappersklädd plåt.
  6. Skala och skiva äpplena.
  7. Fördela äppelskivorna över degen och tryck ner dem lite.
  8. Blanda socker och kanel och strö över pajen tillsammans med mandelflarnen.
  9. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin färg.
  10. Servera med en klick vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept