Ullas rabarber- och hallonkaka med lättvispad grädde

ca 45 m
ca 45 m

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl havregryn
  • 225 g smör + (smör till att smörja formen)
  • lite flingsalt
  • 500 g rabarber
  • 500 g hallon
  • 5 msk råsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda, vetemjöl, råsocker, havregryn, smör och salt i en matberedare och kör tills den precis går ihop.
  3. Smöra en springform och fodra formen med deg så att det bildas en kant i formen. Spara resterande deg till “locket”.
  4. Dra bort skalet på den platta sidan av rabarbern. Skär ner rabarbern i mindre bitar och blanda med hallon, råsocker och potatismjöl.
  5. Häll ut rabarber- och hallonblandnigen i pajskalet. Pudra med kardemumma och toppa med kluttar av resterande deg.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den har fått fin färg.
  7. Låt svalna och servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept