Chockrosa parfait

30 min
4
Chockrosa parfait
Foto: TV4

Rödbetor med apelsinfärskost som toppas med pepparrotsgrädde.

Vintips från Ulla-Britt
Jean-Louis Rosé brut art nr 77119, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 september 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 st rödbeta, färsk
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,25 tsk malen nejlika
  • 2 dl kesella
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk pepparrot, finriven
  • 2 dl vispgrädde, på toppen
  • Chokladflarn, som dekoration

Gör så här

  1. Rödbetspuré
    Skala och skär rödbetan i tärningar och koka dem i mjölk cirka 5 minuter.
  2. Kör slätt i en mixer och blanda i 1 dl grädde.
  3. Vispa äggulorna luftiga med socker och nejlika och blanda det med rödbetspurén.
  4. Vispa 2 dl grädde och rör ner i blandningen.
  5. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
  6. Apelsinfärskost
    Smaksätt kesellan med rivet apelsinskal och florsocker.
  7. Pepparrotsgrädde:
    Vispa 2 dl grädde och blanda i riven pepparrot.
  8. Servera med apelsinfärskosten på botten av en dessertskål.
  9. Lägg därefter rödbetsparfait över och toppa sedan med pepparrotsgrädde.
  10. Garnera med ett chokladflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept