Ugnsstekt kyckling med färsk pasta och vitlöks- och ädelostsås

25 m
4
Ugnsstekt kyckling med färsk pasta och vitlöks- och ädelostsås
Foto: TV4

Enkel bjudrätt med färsk pasta, kyckling och krämig gräddädelsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 mars 2017
25 m
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 150 g gräddädelost
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g färsk pasta
  • ca 25 cocktailtomater
  • smör, att steka i
  • parmesan, till servering
  • spenat eller basilika, till servering

Gör så här

  1. Ge kycklingen lite stekyta i pannan. Lägg sedan över i en ugnsfast form och slå över hönsbuljongen, kör färdigt kycklingen i ugnen på 175 grader.
  2. Fräs de pressade vitlöksklyftorna i lite smör i en gryta. Smula ner osten och slå på grädde och crème fraichen. Låt puttra ihop så osten smälter ordentligt. Ta ut de färdiga kycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen.
  3. Koka pastan och lägg upp på stora fat. Skär filéerna och lägg uppe på pastan slå på lagom med sås. Dela cocktailtomater och lägg ovanpå och toppa med lite riven parmesan och något grönt. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept