Ugnsstekt kyckling med färsk pasta och vitlöks- och ädelostsås

Ugnsstekt kyckling med färsk pasta och vitlöks- och ädelostsås
Foto: TV4

Ugnsstekt kyckling med färsk pasta och vitlöks- och ädelostsås

Av: Malin - Vara Grästorp

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

25 m

Enkel bjudrätt med färsk pasta, kyckling och krämig gräddädelsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 150 g gräddädelost
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 500 g färsk pasta
  • ca 25 körsbärstomater
  • smör, att steka i
  • parmesanost, till servering
  • spenat, till servering (eller basilika)

Gör så här

  1. Ge kycklingen lite stekyta i pannan. Lägg sedan över i en ugnsfast form och slå över hönsbuljongen, kör färdigt kycklingen i ugnen på 175 grader.
  2. Fräs de pressade vitlöksklyftorna i lite smör i en gryta. Smula ner osten och slå på grädde och crème fraichen. Låt puttra ihop så osten smälter ordentligt. Ta ut de färdiga kycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen.
  3. Koka pastan och lägg upp på stora fat. Skär filéerna och lägg uppe på pastan slå på lagom med sås. Dela cocktailtomater och lägg ovanpå och toppa med lite riven parmesan och något grönt. Servera.