Ugnsomelett med musselstuvning

Ugnsomelett med musselstuvning
Foto: TV4

Ugnsomeletter var vanliga förr och är väl värda att återupptäckas. Du kan variera stuvningen med räkor och sparris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • salt och svartpeppar

Stuvning:

  • 1 burk musslor i vatten
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl musselspad + grädde
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad dill
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Koka upp mjölken och låt den svalna. Rör ut mjölet med lite av mjölken och vispa sedan ihop smeten med äggen och krydda. Slå smeten i en väl smörad ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull, späd med spad och grädde och koka 5 minuter.
  3. Krydda och vänd ner musslor och dill. Slå stuvningen över omeletten och strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept