Ugnsfärs med gratinerade grönsaker

Ugnsfärs med gratinerade grönsaker
Foto: TV4

Här åker allt in i ugnen, när det kommer ut kan det med fördel serveras tillsammans med en fräsch sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 tsk 4-kryddor
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 paket bacon, strimlat
  • 10 gröna oliver, skivade
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl grädde
  • 2 ägg

Gratäng:

  • 250 g fryst broccoli
  • 500 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • ströbröd
  • smör till ugnsformer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta undan äggvitorna och blanda sedan alla ingredienser till färsen väl. Vispa vitorna hårt och vänd ned.
  2. Smöra en hög ugnsform eller en brödform och slå i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  3. Ge grönsakerna ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt sen rinna av. Lägg dem i en smord ugnsform.
  4. Fräs margarinet och mjölet i en kastrull, späd med mjölken. Krydda och koka 10 minuter. Tag den av värmen, rör ned osten och slå såsen över grönsakerna.
  5. Grädda grönsakerna med färsen de sista 20 minuterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept