Ugnsbakade fyllda potatisar

Ugnsbakade fyllda potatisar
Foto: TV4

Om du har skinka eller kyckling över, så kan du tärna köttet fint och blanda det med potatisen och få en mer komplett rätt.

17 augusti 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 stora potatisar/bakpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl riven ost t.ex. cheddar
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • gräddfil
  • finskuren gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200°. Skrubba potatisen ren. Klä potatisen med aluminiumfolie eller stick in ett litet grillspett eller en provsticka genom potatisen eller stick potatisen med en gaffel. Lägg potatisen direkt på ugnsgallret i ca 1 timme på 200° eller 1 1/4 timme på 175°. Potatisen är färdig när den känns mjuk. Prova med en gaffel eller en provsticka.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda créme fraiche, ost, lök, vitlök, oregano, salt och peppar. Ta ut och halvera potatisarna på längden. Gröp försiktigt ut innanmätet med en sked utan att skalet går sönder. Blanda den urgröpta potatisen med röran så att det blir så lite klumpar som möjligt.
  3. Lägg de tomma skalen på en plåt eller i en ugnssäker form. Fyll skalen med potatisblandningen. Strö lite paprikapulver över och ställ in potatisen i ugnen igen tills de fått färg på toppen, ca 5-7 minuter. Servera genast med gräddfil och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept