Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg

Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg
Foto: TV4

Det här är en väldigt god vardagsrätt som går snabbt att laga. Kosta på dig färsk torsk, färska räkor och äkta smör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2 kg torskfilé med skinn
  • 1 dl hackade räkor
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 25 g smält smör
  • 1 dillkvist
  • 8 medelstora potatisar
  • olja till plåten, grovt salt

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 100°. Pensla en ugnsplåt med olja, lägg torsken med skinnsidan nedåt och strö över lite grovt salt. Sätt in i ugn, ca 20 minuter beroende på tjocklek.
  2. Sätt på potatisen och koka den mjuk. Värm räkor, ägg och hackad dill på svag värme i det smälta smöret.
  3. Vänd torskfiléerna med skinnsidan upp på tallrik och dra av skinnet. Servera med räk- och ägghacket samt kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept