Ugnsbakad fetaost med citron och örter

40 m
4
Ugnsbakad fetaost med citron och örter
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Potatis

  • 1 kg små fasta potatisar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor

Fetaost

  • 600 g fetaost (4 paket á 150 g)
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • svartpeppar
  • aluminiumfolie

Sallad

  • 100 g blandad sallad
  • 2 msk vinäger, t ex äppelcider, vitvins eller sherry
  • 2 msk smakrik olivolja
  • 20 små tomater, romantica exempelvis
  • 50 g pinjenötter
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Potatis
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Dela potatisen på mitten. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på timjan, salt, olivolja, smör och vitlöksklyftor med skal. Blanda runt med händerna. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Fetaost
    Riv av 4 stora ark av aluminiumfolie.
  4. Skiva citronen tunt. Häll 0,5 msk olivolja på varje ark och lägg två skivor citron på. Lägg fetaosten på citronen, en i varje ark. Lägg på några blad basilika. Häll på 0,5 msk olivolja på varje, fördela chiliflakesen och citronskivorna som är över på fetaostarna. Dra några svartpeppar varv på varje.
  5. Stäng paketet och låt baka i ugnen i ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).
  6. Sallad
    Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Dela tomaterna på mitten. Blanda sallad, olja, vinäger, tomater och nötter.
  7. Servering
    Servera potatisen med fetaosten i folien och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept