Tysk potatissallad till rostbiff

Tysk potatissallad till rostbiff
Foto: TV4

Tysk potatissallad marineras i buljong och serveras ljummen. Jättegott till kallt, skivat kött eller till grillat.

17 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g potatis, med skal
  • 1 rödlök
  • 2 msk vinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 dl buljong
  • 6 msk neutral olja
  • 1 rödlök

Till servering:

  • 600 g skivad, grillad rostbiff

Gör så här

  1. Potatissallad: Koka potatisen knappt mjuk med skalen på. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skala och skär den i skivor. Lägg skivorna i en skål. Skala och skiva löken. Blanda rödlöken med vinäger, salt, peppar, buljong och olja i en kastrull. Låt det koka upp. Häll den heta lagen över potatisskivorna. Vänd dem försiktigt.
  2. Skala och hacka den gula löken. Servera potatissalladen med rostbiff och lök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept