Twixkaka

1 h
1 form
Twixkaka
Foto: Matton
1 h
1 form

Du behöver

  • 170 g mjöl
  • 60 g strösocker
  • 120 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 100-150 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Smörj en liten fyrkantig/rektangulär form.
  3. Blanda mjöl, socker och smör i en bunke. Tryck sedan ut degen i formen. Picka med en gaffel.
  4. Baka i ugnen ca 15-20 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Bred sedan den karamelliserade mjölken på mördegsbotten. Ställ i kyl.
  6. Smält chokladen, häll sedan över kakan. Låt stelna i kyl. Skär upp i rutor och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept