Tuvas Singoallakakor

12 kakor
Tuvas Singoallakakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Den välkända kakan med smörkräm och synlig hallonsylt blir såklart ännu godare hembakad. 

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

26 november 2015
Visa mer
12 kakor

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 90 g smör
  • 1,5 äggula
  • 1-2 tsk kallt vatten
  • 1 dl hallonsylt
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker, till pudring

Gör så här

  1. Lägg de torra ingredienserna på köksbänken eller bakbordet.
  2. Skär kallt smör i bitar och lägg dem och en halv äggula mitt i mjölet. Börja med att arbeta in mjölet i smöret, utifrån och in. Droppa i vattnet mot slutet för att få ihop degen bra. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen till cirka 0,5 cm tjocklek på mjölad arbetsbänk. Stansa ut cirka 24 rundlar, cirka 4 cm i diameter. Stansa ut ett mindre hål i mitten på hälften av degrundlarna. Lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 7–10 minuter tills kakorna är torra.
  5. Dra försiktigt över bakplåtspappret på galler och låt kakorna kallna. Vispa ihop smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir luftigt. Vispa sist i en äggula.
  6. Bred frosting på de hela kakorna och bred sedan på sylt.
  7. Tryck fast en kaka med hål i mitten ovanpå.
  8. Pudra med florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept