Tunna fläskpannkakor

Tunna fläskpannkakor
Foto: TV4

Lingonen, med både syra och sötma, skapar tillsammans med sältan från fläsket den här rättens speciella smak. Smeten bör stå och svälla i någon timme. Behöver vi tillägga att detta är alla barns favorit.

19 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 200 g rimmat fläsk
  • 2 msk smör

Till servering:

  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Vispa upp äggen med mjölet till en slät smet, tillsätt mjölken, grädden och saltet. Ställ smeten att svälla en timme. Skär fläsket i smala strimlor och stek det knaprigt brunt.
  2. Bryn smöret i pannkakslaggen och vispa ner det i smeten. Fördela 1 msk fläskstrimlor i pannkakslaggen, låt gärna lite av stekflottet följa med. Slå pannkakssmeten i den heta laggen men inte mer än att pannkakorna blir riktigt tunna. När pannkakan är torr på hela ytan är det dags att vända.
  3. Upprepa tills smeten är slut. Håll pannkakorna varma på ett fat som ställs ovanpå en kastrull med hett vatten. Servera de färdiga pannkakorna med rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept