Triple chocolate brownie

45 m
10 bitar
45 m
10 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 90 g vetemjöl (1,5 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 165 g ägg (3)
  • 220 g strösocker (2,5 dl)

Gör så här

  1. Hacka mörk choklad och lägg i en bunke tillsammans med smörkuber och smält det över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 170 grader, vanlig ugn. Smörj en fyrkantig eller rund form 22 cm i diameter på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Sikta vetemjöl och kakao. Grovhacka vit choklad och mjölkchoklad.
  4. Vispa ägg och strösocker fluffigt, blanda i choklad- och smörblandningen.
  5. Vänd sedan i de torra ingredienserna och sist grovhackad choklad. Häll över smeten i formen och fördela den jämt.
  6. Grädda mitt i ugnen på 170 grader I 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt, stoppa in i kylen en stund innan du delar dem i önskad storlek, sen är det bara att äta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept