Trillingnöt – se & gör

Trillingnöt – se & gör
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Trillingnöt – se & gör

4 ingredienser

45 m

Slå på klippet och se steg för steg hur du enkelt gör hemgjord trillingnöt - allas favorit-julgodis!

OBS! Håll koll på nötterna så de inte bränns, för en väldigt kraftfull ugn kan det ta mindre än 10 minuter att rosta!

Ingredienser

portioner st
  • 150 g hasselnötter
  • 150 g nougat
  • 150 g mjölkchoklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på 225 grader i ca 10 minuter (ej 20 minuter som det står i videoklippet). Sänk temperaturen om du använder varmluft och håll lite koll så att nötterna inte blir brända. Häll upp i en kökshandduk och gnugga av överflödigt skal.
  2. Smält nougaten över vattenbad eller i mikron i 15-sekunders intervaller. Använd gärna en i en mugg för lite höjd när du ska doppa nötterna. Häll ner hasselnötterna i muggen, rör om och lyft sedan upp nötterna 3 och 3, lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna helt.
  3. Smält sedan mjölkchokladen över vattenbad eller mikro och doppa trillingnötterna en och en med hjälp av en gaffel. Lägg över på bakplåtspapper för att stelna. Ringla eventuellt streck över nötterna med chokladen som blir över (med hjälp av gaffeln).
  4. Dekorera med några flingor flingsalt. Låt stelna helt och förvara i kylskåp.