Tre söta tilltugg till jul

Tre söta tilltugg till jul
Foto: TV4

Här kommer tre trevliga tilltugg till adventsbuffén! Till de olika tilltuggen behöver du:

11 augusti 2009
Visa mer

Du behöver

  • biscottiskorpor
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g grovhackad mandel

Snöbollar:

  • 500 g mandelmassa
  • 1 apelsin, saft + rivet skal
  • 200 g vit blockchoklad
  • 100 g mandelspån

Pepparkakor med fikon:

  • 10 pepparkakor
  • 1 burk färskost, typ softspread
  • 3 färska fikon
  • flytande honung att droppa över

Gör så här

  1. Biscottiskorpor: Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda väl. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och mandel. Arbeta väl. Rulla en boll av degen och dela den i två delar. Rulla till två rullar, ca 25 cm långa. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta ut dem till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1 1/2 cm höga. Grädda i 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar. Lägg dem på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda ca 12 minuter.
  2. Snöbollar: Tvätta apelsinen noga. Pressa den och strimla skalet. Riv mandelmassan grovt. Blanda i apelsinsaft och strimlat skal. Rulla till små bollar. Smält blockchokladen i mikro eller vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och sedan i mandelspånen. Låt stelna i kyl.
  3. Pepparkakor med fikon: Klicka på färskost på pepparkakorna. Skär fikonen i små klyftor. Fördela klyftorna på pepparkakorna och droppa över lite flytande honung.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept