Tre sorters indiskt te

Tre sorters indiskt te
Foto: TV4

Drick något värmande och liva upp både kropp och själ. Här är tre förslag på hur du kan variera ditt vanliga te: doftande av färska myntablad, av färsk ingefära eller av en aromatisk blandning av kardemumma och kanel.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

Grundrecept, te:

  • 1 liter vatten
  • 12 tsk ceylonte
  • 2 tsk socker per kopp
  • + valfri smaksättning

Smaksättning te masala:

  • 6 hela, gröna kardemummakapslar
  • 2 kanelbitar
  • 4 dl mjölk

Smaksättning mintte:

  • 1 msk grovt hackade myntablad

Smaksättning ingefärste:

  • 1 cm skalad, färsk ingefära
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Te masala: Koka upp vattnet. Lägg i teblad, socker, kardemummakapslar och kanel och låt det koka ett par minuter. Häll i mjölk, koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda på lägsta värme i ca 10 minuter. Sila och servera i koppar.
  2. Mintte: Koka upp vattnet. Lägg i teblad, socker och myntablad och låt det koka ett par minuter. Sila och servera i koppar med några hela myntablad som dekoration.
  3. Ingefärste: Hacka den färska ingefäran. Koka upp vattnet och lägg i teblad, socker och ingefära. Koka ett par minuter. Häll i mjölk, koka upp och sänk värmen, låt sjuda på lägsta värme i ca 10 minuter. Sila och servera i koppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept