Tre små godbitar på kavring

35 m
4
Tre små godbitar på kavring
Foto: TV4

Det bästa av tre världar serverat på en och samma tallrik. Här möts Sverige och Italien på danskt smörrebrödvis. Skagen med äpple och chili, tomat och basilika med rödlök och en svampstuvning!

Dryck: Nils Oscar, god lager (1305) eller Prosecco Pizzolato (7870)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

25 augusti 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
35 m
4

Du behöver

Botten

  • 200 g kavring (ca 4 skivor)
  • 25 g smör, till stekning

Skagen med äpple och chili

  • 0,5 grönt äpple, tärnat
  • 0,25 rödlök, finhackad
  • 0,25 chili, finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • ca 1,5 dl färskost
  • 1 msk majonnäs
  • 1 nypa örtsalt
  • 200 g räkor, skalade
  • lite dill, till garnering
  • äppelskivor, till garnering

Tomat och basilika med rödlök

  • 2 tomater
  • 0,25 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 5-10 basilikablad, finhackade
  • 1 knivsudd peppar
  • basilikablad, till garnering

Svampstuvning

  • 200 g svamp, stekt och skuren
  • 25-50 g smör, till stekning
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 knivsudd vitpeppar
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Botten
    Stansa ut rundlar av kavring, 3 till varje person. Använd pepparkaksmått/kakstans med höga kanter eller litet glas (espresso storlek). Stek rundlarna i smör, de ska gärna vara lite frasiga. Lägg åt sidan i väntan på garnering.
  2. Skagen med äpple och chili
    Blanda samman tärnat äpple, rödlök, och chili. Rör ihop tillsammans med citronsaft, färskost, majonnäs och salt. Blanda sist ned räkorna och rör om försiktigt. Smaka av!
  3. Servera på rundel av kavring och garnera med en liten äppelskiva som du skurit i någon härlig form samt lite dill. Om du har möjlighet använd kakstans med höga kanter, eller en utskuren plastfilm, som kant när du lägger röran på brödet så får godbiten en extra tjusig form. Bon Appetit!
  4. Tomat och basilika med rödlök
    Tärna tomater i lagom stora bitar, finhacka rödlök och lägg tillsammans i en skål. Häll på olivolja, salta och låt stå ett par minuter. Tillsätt finhackade basilikablad, rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på en bit stekt kavring och garnera med ett basilikablad. Mums!
  5. Svampstuvning
    Skär eller hacka svampen i lämpligt stora bitar. Fräs i panna med smör, svampen ska få ordentligt med färg och börja dofta mycket. Salta lite och rör om. Häll sedan på grädde och sjud tills konsistensen är krämig. Smaka av med salt och peppar. Servera stuvningen på en rundel av kavring och dekorera med ett persiljeblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept