Tre goda mackor

Tre goda mackor
Foto: TV4

En matig macka passar bra att servera i mellanndagarna, när ingen orkar laga mat. Ta det du har hemma eller följ våra förslag. Bre brödet, lägg på sallatsblad och tomatskivor. Fyll med något av förslagen.

26 januari 2009
4

Du behöver

Tonfiskmacka:

  • 4 frallor
  • 1 burk tonfisk
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk curry
  • salt och malen vitpeppar
  • tomat, lökringar och sallat

Aubergine- och paprika macka:

  • 4 ciabattabröd
  • 8 tunna skivor aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 1 avokado
  • salt och malen vitpeppar

Macka med fetaost:

  • 4 minibaguetter
  • 1 burk tärnad fetaost
  • 1 röd paparika
  • 1 tomat
  • 1 dm färsk gurka
  • 0,5 röd lök
  • 8 svarta oliver
  • sallatsblad
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tonfiskmacka: Mosa innehållet i en burk tonfisk med majonnäs och gräddfil. Krydda röran med salt, peppar och curry. Garnera mackan med finskuren färsk lök eller purjo samt sallatsblad och tomatskivor.
  2. Aubergine- och paprikamacka: Grilla ett par skivor hel aubergine. Grilla bitar av röd paprika och lägg dem i plastpåse en stund så skalet lossnar. Fyll brödet med aubergine, grillad paprika och skivor av avokado. Krydda med salt och peppar.
  3. Macka med fetaost: Gör ett längsgående snitt mitt på minibaguetterna. Tärna paprika, tomat och gurka. skär löken i strimlor. Fyll smörgåsarna med fetaost, paprika, gurka, lök, sallat och svarta oliver. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept