Tre goda mackor

Tre goda mackor
Foto: TV4

En matig macka passar bra att servera i mellanndagarna, när ingen orkar laga mat. Ta det du har hemma eller följ våra förslag. Bre brödet, lägg på sallatsblad och tomatskivor. Fyll med något av förslagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Tonfiskmacka:

  • 4 frallor
  • 1 burk tonfisk
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk curry
  • salt och malen vitpeppar
  • tomat, lökringar och sallat

Aubergine- och paprika macka:

  • 4 ciabattabröd
  • 8 tunna skivor aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 1 avokado
  • salt och malen vitpeppar

Macka med fetaost:

  • 4 minibaguetter
  • 1 burk tärnad fetaost
  • 1 röd paparika
  • 1 tomat
  • 1 dm färsk gurka
  • 0,5 röd lök
  • 8 svarta oliver
  • sallatsblad
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tonfiskmacka: Mosa innehållet i en burk tonfisk med majonnäs och gräddfil. Krydda röran med salt, peppar och curry. Garnera mackan med finskuren färsk lök eller purjo samt sallatsblad och tomatskivor.
  2. Aubergine- och paprikamacka: Grilla ett par skivor hel aubergine. Grilla bitar av röd paprika och lägg dem i plastpåse en stund så skalet lossnar. Fyll brödet med aubergine, grillad paprika och skivor av avokado. Krydda med salt och peppar.
  3. Macka med fetaost: Gör ett längsgående snitt mitt på minibaguetterna. Tärna paprika, tomat och gurka. skär löken i strimlor. Fyll smörgåsarna med fetaost, paprika, gurka, lök, sallat och svarta oliver. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept