Traditionell rabarberpaj

Traditionell rabarberpaj
Foto: TV4

Det här är en riktigt gammaldags rabarberpaj som smakar gott tillsammans mes halvsmält vaniljglass eller vaniljsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 2 msk kallt vatten
  • 4 st rabarberstjälkar
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Ta undan en tredjedel till lock och tryck ut resten i en pajform. Ställ den 30 minuter i kylen.
  2. Värm ugnen till 225°. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Blanda strösocker och kanel med potatismjöl och blanda med rabarbern. Lägg fyllningen i pajskalet. Forma långa rullar av den resterande degen och platta till dem. Lägg dem i rutmönster över fyllningen.
  3. Vispa upp ägget och pensla degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept