Tandoorikyckling

Tandoorikyckling
Foto: Tove Nilsson

Allt lagas i samma form i ugnen! /Tove Nilsson

Vill man hellre servera kycklingen som en gryta kan man rensa skrovet på allt kött i rivna bitar. Blanda ned i en gryta eller stor kastrull tillsammans med såsen i formen. Låt puttra ihop ca 5 minuter och servera! /Tove

Kolla in alla Tove Nilssons recept


18 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, hel
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 5 st tomater
  • 2 msk ingefära, hackad
  • 0,5 st röd chili, finhackad
  • 2 msk tandoorikrydda
  • olja, neutral
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1,5 msk flytande honung
  • 0,5 msk citron
  • Salt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak

Serveras med

  • ris
  • citronklyftor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 dl koriander eller mynta, färsk, grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingen i en form.
  3. Skala och klyfta löken.
  4. Kärna ur och tärna paprikan.
  5. Klyfta tomaterna.
  6. Lägg grönsaker, ingefära och chili runtom kycklingen i formen.
  7. Krydda kyckling och grönsaker med tandoorikrydda, salt och peppar.
  8. Ringla lite olja över kycklingen och gnid in kryddorna i skinnet.
  9. Häll kokosmjölk och honung över grönsakerna.
  10. Ställ i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera att kycklingen är klar.
  11. Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt pressad citron.
  12. Servera med ris, citronklyfta, en klick yoghurt och rikligt med färsk koriander eller mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept