Linssallad med rödkål

Linssallad med rödkål
Foto: Tove Nilsson

Belugalinser är goda, tuggiga och ger en lite nötig smak i salladen. Rödkålen är rik på C-vitamin, antioxidanter och fibrer – allt som behövs i vintermörkret!

Man kan även blanda i haricot verts, sockerärtor, sparris eller sugarsnaps. /Tove

Kolla in alla Tove Nilssons recept


18 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl belugalinser (svarta linser)
  • 200 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • nymald svartpeppar

Serveras med

  • Gräddfil eller turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka linserna i saltat vatten ca 15-20 minuter. De ska bli genomkokta men fortfarande vara lite ”tuggiga”.
  2. Strimla rödkålen på mandolin eller med en osthyvel.
  3. Blanda rödkålen med vinäger och olja.
  4. Häll av linserna i sil och skölj snabbt i kallt vatten, låt droppa av.
  5. Blanda linser och rödkål.
  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger.
  7. Servera med en klick gräddfil eller yoghurt!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept