Toscansk kycklinggryta

45 m
4
Toscansk kycklinggryta
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé, skuren i strimlor
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 4 selleristjälkar, skurna i små strimlor
  • 1-2 små peperoncino (chili), finsmulade
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl blandade kryddörter, t ex basilika, dragon, oregano
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 800 g konserverade körsbärstomater
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 2 msk persilja (helst bladpersilja), hackad
  • 100 g pecorino, grovsmulad
  • 3 dl ris
  • lite extra persilja för att strö över portionerna

Gör så här

  1. Skölj, torka av och strimla kycklingen. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Hetta upp olivolja i en gryta. Lägg i lök, selleri och peperoncino och fräs i ca 4-5 minuter.
  3. Tillsätt kycklingen och låt den fräsa ordentligt i ett par minuter med löken och sellerin. Häll sedan i vinet och låt alltsammans puttra utan lock tills vinet har kokat bort.
  4. Tillsätt de blandade kryddorna, vitlök, salt, peppar och tomater. Låt grytan koka under lock på låg värme i 10 minuter och sedan i ytterligare 10 minuter med citron, persilja och pecorino.
  5. Smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt om några gånger.
  6. Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  7. Servera kycklinggrytan med ris och med lite överströdd persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept