Toscansk korvgryta med parmesankräm

koket.se
Toscansk korvgryta med parmesankräm
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Toscansk korvgryta med parmesankräm

15 ingredienser

25 m

Korvgryta med salsiccia, potatis, vita bönor, parmesankräm och rostat bröd.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk rå salsiccia (av bra kvalitet)
  • 4 potatisar
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 400 g konserverade vita bönor (t ex stora vita bönor eller cannellinibönor)
  • 1,5 msk färsk timjan, repad
  • 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 250 g ricottaost, italiensk färskost
  • ca 1 dl parmesanost [ca 100 g parmigiano reggiano]
  • 2 ciabattabröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela salsiccian på mitten, skala och skär potatisen i bitar och rödlöken i klyftor. Skär sellerin i strimlor och skölj hastigt av bönorna under kallt rinnande vatten.
  3. Värm upp olivolja i en gryta. Lägg i salsicciabitarna och rödlöken, låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt potatis, selleri, bönor och kryddor. Pressa i vitlöken och låt alltsammans fräsa i ytterligare ett par minuter. Blanda i tomaterna och koka i 10-12 minuter.
  4. Rör ihop ricottan med parmesanosten till en jämn och krämig mix (gärna med hjälp av en matberedare eller mixer). Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär bröden i skivor och pensla dem med olja. Lägg dem på galler och rosta dem i ugnen tills de är rejält gyllenbruna.