400 g konserverade vita bönor (t ex stora vita bönor eller cannellinibönor)
1,5 msk färsk timjan, repad
1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
salt
svartpeppar
2 klyftor vitlök
400 g konserverade körsbärstomater
250 g ricottaost, italiensk färskost
ca 1 dl parmesanost [ca 100 g parmigiano reggiano]
2 ciabattabröd
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela salsiccian på mitten, skala och skär potatisen i bitar och rödlöken i klyftor. Skär sellerin i strimlor och skölj hastigt av bönorna under kallt rinnande vatten.
Värm upp olivolja i en gryta. Lägg i salsicciabitarna och rödlöken, låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt potatis, selleri, bönor och kryddor. Pressa i vitlöken och låt alltsammans fräsa i ytterligare ett par minuter. Blanda i tomaterna och koka i 10-12 minuter.
Rör ihop ricottan med parmesanosten till en jämn och krämig mix (gärna med hjälp av en matberedare eller mixer). Smaka av med salt och peppar.
Skär bröden i skivor och pensla dem med olja. Lägg dem på galler och rosta dem i ugnen tills de är rejält gyllenbruna.