Toscakaka med brynt smör

Toscakaka med brynt smör
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Toscakaka med brynt smör

12 ingredienser

En kladdigare variant av toscakaka med brynt smör. Toppas med ett knäckigt täcke av hasselnötter och mandel.

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar

Kaka

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Toscatopping

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1,5 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 1,5 dl mandelspån

Gör så här

Kaka med brynt smör

  1. Bryn smöret i en kastrull och häll det i mjölken.
  2. Vispa ägg och råsocker tills det blir fluffigt
  3. Sikta mjöl och bakpulver i en bunke och tillsätt lite i äggblandningen. Varva med mjöl och smör tills smeten är homogen.
  4. Häll smeten i en springform med smörade kanter och bakplåtspapper i botten. Grädda på 180 grader i 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.

Toscatopping

  1. Blanda alla ingredienser utom nötter och mandlar i en kastrull, koka tills det tjocknar.
  2. Blanda ner nötter och mandlar och bred toppingen över kakan.
  3. Låt kakan svalna helt innan den lossas från formen.