Tortellini Pot-au-feu

Tortellini Pot-au-feu
Foto: TV4

Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Den här soppan lagas från grunden. Vill du ha en snabblagad soppa, använd färdigköpt grönsaksblandning och färdiggrillad kyckling. Servera bröd till soppan.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 palsternackor
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 3 dl ostfyllda tortellini
  • 2 lagerblad
  • 2 msk salt
  • 1 msk sambal badjak

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 4 delar. Skala palsternackorna, dela dem på längden och skär bort mittstocken. Skala och skär moroten i skivor. Skala vitlöksklyftorna och skär purjolöken i centimeterskivor. Skala och hacka löken.
  2. Täck kycklingbitarna med vatten. Koka upp och skumma väl. Lägg i palsternacka, morot, vitlök, lök och purjo. Krydda med lagerblad, salt och sambal. Låt sakta sjuda under lock ca 30 minuter, tills kycklingen känns färdig.
  3. Plocka upp kycklingbitarna ur buljongen. Lägg i tortellinin och låt den koka 15 minuter. Rensa kycklingköttet från benen och lägg upp det tillsammans med pastan. Smaka av och servera i rymliga djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept