Torsk med persiljesås

Köket.se 26 januari 2009
Torsk med persiljesås
Foto: TV4
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 50 g smör
  • salt, vitpeppar

Sås:

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk hackad persilja
  • salt, vitpeppar

Till servering:

  • 200 g potatis
  • dill till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en liten långpanna. Lägg ner fisken. Krydda med salt och vitpeppar. Klicka smöret i och över fisken. Täck med folie. Stek i ugn tills fisken är 60°, det tar ca 15 minuter beroende på tjocklek.
  2. Fräs smör och vetemjöl i en liten kastrull. Späd med fiskbuljong, grädde och mjölk och låt såsen puttra i ca 5 minuter så att mjölsmaken försvinner. Rör ner persiljan och smaksätt med salt och peppar. Dra kastrullen åt sidan och håll såsen varm. Det går bra att byta ut halva mängden grädde mot mjölk för att få ett smalare alternativ.
  3. Servera fisken med såsen och nykokt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept