Torsk med ingefära och soja

Torsk med ingefära och soja
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g färsk torskfilé
  • 50 g färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl kinesisk soja
  • 4 lime
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl torr sherry
  • smör att steka i

Till servering:

  • 4 portioner kokt ris
  • wokade grönsaker

Gör så här

  1. Riv ingefäran fint och pressa vitlöken och limefrukterna. Blanda väl med soja och honung till en marinad (värm honungen en aning om den är för hård). Lägg filéerna i marinaden och låt dem ligga i minst 5 timmar i kylskåp. Vänd dem några gånger.
  2. Ta upp torsken och torka den väl med hushållspapper eller handduk. Ta vara på marinaden. Stek filéerna gyllengula i smör på svag värme, 3-4 minuter på varje sida.
  3. Koka upp marinaden och tillsätt sherryn. Låt sedan såsen enbart koka upp, annars försvinner sherryns fina smakämnen. Försök få sås och fisk färdiga samtidigt. Servera med kokt ris och gärna wokade grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept