Saffranspannacotta

Saffranspannacotta
Foto: TV4

Pannacotta smaksatt med saffran garnerad med mörk choklad, hasselnötter och hallon.

Vintips från Torbjörn
Josef Andert Beerennauslese art nr 4589, 81 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


5 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 pjt saffran
  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 100 g mörk choklad
  • hallon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, socker och saffran.
  3. Ta av kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
  4. Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ in i kylen för att stelna.
  5. Hacka hasselnötskärnor grovt.
  6. Smält chokladen i vattenbad.
  7. Ringla ut chokladen fritt på ett smörpapper.
  8. Strö över nöthacket över chokladen och ställ in i kylen.
  9. Servera pannacottan med brutna choklad - och nötbitar samt hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept