Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

45 min
4
Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè
Foto: TV4

Överbakad laxfilé serverad med citronaioli och dillkokt färskpotatis och baconlindad sparris.

Dryck:
Vina Maipo Chardonnay.

29 juni 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 600 g färsk laxfilé

Överbakning

  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1,5 dl hackade räkor från burk i lake
  • 1 dl cremé fraiche
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 100 g färdig skagenröra på burk
  • 25 g röd stenbitsrom
  • salt och peppar

Citronaioli

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st pressad citron
  • 1 krm fiskkrydda
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 1 knippe dill
  • 1 paket frusen sparris
  • 1 paket bacon
  • 16 st färskpotatisar

Gör så här

  1. Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
  2. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
  3. Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
  4. Servera med dillkokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept