Tomatströmming med vitlök och oliver

Tomatströmming med vitlök och oliver
Foto: TV4

Svensk strömming möter här kryddning från Medelhavet i en trevlig kombination.

12 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs löken i olja. Häll på krossade tomater och klicka ner tomatpuré. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 min. Pressa ner citronsaft och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  2. Värm ugnen till 225°. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  3. Slå tomatsåsen över fisken. Strö över oliverna. Grädda i ugnen i ca 25 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept