Tomatströmming

Tomatströmming
Foto: TV4

Den här strömmingsrätten passar lika bra att serveras varm som kall. En utmärkt färgklick på julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg färsk strömming
  • 2 dl tomatjuice eller vatten
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl matolja
  • 1 medelstor skivad lök
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • några varv vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Blanda samman tomatjuice, tomatpuré, rödvinsvinäger, socker, salt och olja. Rensa strömmingen och ta bort ryggbenet, skölj och torka av filéerna.
  2. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt tillsammans med skarven nedåt i en eldfast form.
  3. Strö skivad lök, kryddpepparkorn och lagerblad över strömmingen, krydda med vitpeppar. Häll till sist tomatblandningen över det hela.
  4. Grädda i 200° ugn i 15–20 minuter. Tomatströmming kan serveras varm och nygräddad eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept