Tomatpaj

Tomatpaj
Foto: TV4

Den här vegetariska pajen passar som ensamrätt med en god sallad eller som tillbehör till nästan allt. För att kavla ut en tunn deg lägger man den mellan två plastfilmer, kavlar ut, drar bort den ena filmen och lägger över pajdegen över formen, trycker till och drar bort den andra plastfilmen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 6 st bifftomater, skållade
  • 2 st stora gula lökar, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • en doft kajenn
  • 3 dl riven ost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg: mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Hacka tomaterna grovt. Fräs löken mjuk med olivoljan i en kastrull, tillsätt tomaterna, purén och kryddor. Småkoka utan lock ca 20 min.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten, förgrädda pajskalet 10 min.
  5. Ta ut formen, strö hälften av osten i botten, slå i fyllningen och täck med resten av osten. Grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept