Tom Kha Gai - kycklingsoppa med ris

Tom Kha Gai - kycklingsoppa med ris
Foto: TV4

En mild, len kycklingsoppa som sägs sätta fart på livsandarna. Tom Kha Gai serveras som både frukost och kvällsmat i Thailand.

7 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl jasminris+ 1 1/2 liter vatten
  • 1,5 liter vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g kycklingfilé
  • 3 msk thailändsk fisksås
  • 2 schalottenlökar
  • färsk koriander
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Skölj riset noga i många omgångar vatten. Koka det med vattnet i ca 15 minuter. Skala och hacka vitlök och ingefära fint. Hetta upp oljan i en stor kastrull som rymmer hela soppan. Fräs vitlök och ingefära.
  2. Skär kycklingen i fina bitar och tillsätt den till fräset. Krydda med fisksås och tillsätt sedan ris med kokvatten.
  3. Finstrimla löken och tillsätt även den. Låt soppan koka i knappt 5 minuter. Garnera den färdiga soppan med strimlor av röd chili, färsk koriander och salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept