Tofuspett med couscous

Tofuspett med couscous
Foto: TV4

Marinera tofun för mer smak och laga läckra spett med tofu, svamp och grönsaker. Severa couscous till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g tofu
  • 150 g färska champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 zucchini
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl sweet chili-sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk riven, färsk ingefära

Till servering:

  • 500 g couscous
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 30 g smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Blanda olivolja och chilisås och pressa ner vitlöken. Riv den färska ingefäran fint och rör ner.
  2. Dela champinjonerna, skär paprikan i tärningar och zucchinin i tjocka skivor. Skär tofun i kuber och varva dem och grönsakerna på grillspett. Pensla med marinaden och stek spetten i stekpanna eller grilla på träkolsgrill. Vänd och pensla på marinaden några gånger under tiden.
  3. Lägg couscousen i en kastrull och häll över kokande buljong. Låt grynen svälla minst 5 minuter, tillsätt sedan smöret och fluffa upp grynen med en gaffel. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept