Tjocka amerikanska revbensspjäll

Tjocka amerikanska revbensspjäll
Foto: TV4

Hemligheten bakom det här receptet från USA är den läckra marinaden, som även serveras till som sås. Bakad potatis smakar gott till. Den kan bakas i ugnen samtidigt som spjällen.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • salt och malen vitpeppar

Grillsås:

  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit, 12%
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 0,5 finhackad gul lök
  • 1 tsk brun farin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk söt, svensk senap
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Grillsås: Blanda chilisås, vatten, ättiksprit, worcestershiresås, lök, farin, honung, senap, kajennpeppar, vitlök och oregano i en kastrull. Koka upp, rör om och låt småputtra i ca 15 minuter. Pressa ner vitlöken.
  2. Gnid in spjället med salt och peppar. Pensla med såsen runt om.
  3. Ugnsstek så här: Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Stek i 225° i ca 30 minuter. Vänd och pensla ytterligare en gång. Stek i ca 30 minuter till.
  4. Grilla så här: Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 30 och 35 minuter. Grilla långt från glöden.
  5. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept