Souvas med frittata på sötpotatis

15 min
2 - 4
Souvas
Foto: TV4
15 min
2 - 4

Du behöver

  • 150 g sötpotatis
  • 2 st schalottenlökar, skalade
  • 4 st sparrisar
  • 0,5 dl riven lagrad ost
  • Färsk dragon
  • 4 st ägg
  • Salt och svartpeppar
  • 4-6 skivor souvas/ lättrökt ren
  • Färsk spenat
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skär potatisen i kuber, finhacka löken och skär sparrisen i slantar/öres storlek. Spara 5 cm på toppen. Lägg dem åt sidan.
  2. Fräs på sötpotatisen i olivolja, ta i löken, låt det svettas ca 5 minuter. Potatisen ska vätska ur sig.
  3. Ta i sparrisen och fortsätt att bryna.
  4. Grovhacka dragonen och blanda ner den i fräset.
  5. Vispa upp äggen lätt.
  6. Häll smeten över grönsakerna. Salta och peppra.
  7. Rör lite i botten och låt den sedan stelna på svag värme.
  8. Skär renköttet tunt i skivor tillsammans med sparrisknopparna.
  9. Ta sparrisknopparna och renköttet, blanda upp det med spenaten och arrangera det på toppen.
  10. Avsluta med att ringla över lite god olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept