Oxfilé med ugnstomater och bearnaise

Oxfilé med ugnstomater och bearnaise
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st bitar oxfilé, ca 200-230 g per person
  • 20 st små tomater (cocktail el körsbär)
  • 0,5 msk farinsocker
  • 1 st krossad vitlöksklyfta (med skal och allt)
  • salt och peppar

Sås

  • 1 st skalad gul lök, finhackad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 200 g skirat smör
  • 1 st kruka färsk dragon, ca 20 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg tomaterna i en skål och strö över sockret. Lägg i vitlöksklyftan, salta och dra över svartpeppar från kvarn. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Såsen: Svetta på löken med kryddorna, häll på vinägern och låt det koka ihop tills ca 1 msk återstår, häll i 1 msk vatten.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna. Vispa i en minut. Häll i smöret med en tunn stråle, vispa hela tiden. När allt smör är i, lägg i den hackade dragonen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Smält smör och olja. När smöret tystnar. Lägg i oxfilén, salta och peppra. Bryn ca 3-4 minuter på varje sida.
  6. Lägg tomaterna i botten på tallrikarna, lägg oxfilen på toppen och avsluta med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept