Oxfilé med ugnstomater och bearnaise

Oxfilé med ugnstomater och bearnaise
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 st bitar oxfilé, ca 200-230 g per person
  • 20 st små tomater (cocktail el körsbär)
  • 0,5 msk farinsocker
  • 1 st krossad vitlöksklyfta (med skal och allt)
  • salt och peppar

Sås

  • 1 st skalad gul lök, finhackad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 200 g skirat smör
  • 1 st kruka färsk dragon, ca 20 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg tomaterna i en skål och strö över sockret. Lägg i vitlöksklyftan, salta och dra över svartpeppar från kvarn. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Såsen: Svetta på löken med kryddorna, häll på vinägern och låt det koka ihop tills ca 1 msk återstår, häll i 1 msk vatten.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna. Vispa i en minut. Häll i smöret med en tunn stråle, vispa hela tiden. När allt smör är i, lägg i den hackade dragonen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Smält smör och olja. När smöret tystnar. Lägg i oxfilén, salta och peppra. Bryn ca 3-4 minuter på varje sida.
  6. Lägg tomaterna i botten på tallrikarna, lägg oxfilen på toppen och avsluta med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept