Tinas inköpslista - program 5. Sänds 12 oktober

Tinas inköpslista - program 5. Sänds 12 oktober
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas femte program. Till förrätt lagar Tina råraka med löjrom alt sikrom, vispad crème fraiche och rödlök. Till varmrätt serveras benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk. Till efterrätt blir det ljummen äpplekompott med sultanrussin, ingefära och vanilj.

6 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

I frukt- och grönsaksdisken

  • 6 st medelstora skalade potatisar
  • 1 st rödlök
  • 3 st stora råa färska rödbetor
  • 4 st svenska äpplen, t ex Ingrid Marie, Katja, Cox Orange
  • 1 st citron
  • färsk ingefära, ca 3 cm stor bit
  • 1 kruka dill

Fisk- och köttdisken

  • 1 dl löjrom alt sikrom, ishavsrom, 80 g
  • 500 g benfri kotlettrad (fläskytterfilé)
  • 200 g rökt fläsk i bit

Mejerivaror

  • 1 burk crème fraiche
  • smör
  • 2 dl vispgrädde

Kryddor och oljor

  • olivolja
  • 2 påsar färdig lökdipp
  • torkad rosmarin
  • malen koriander
  • 1,5 msk vit eller mörk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar på kvarn
  • 1 dl ljus sirap

Övrigt

  • 1 msk honung
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 2 dl mandelbiskvier eller Italienska skorpor, lätt krossade

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Råraka med Löjrom alt sikrom, vispad crème fraiche och rödlök. DETTA BEHÖVER DU:Skala potatisen, rivjärn och stor tallrik, skål med en sil i (till potatisen), 2 st stora stekpannor och stekspade, skål till att vispa crème fraichen, elvisp alt. visp och en stark högerarm, 4 små tallrikar, bestick.
  3. Benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk. DETTA BEHÖVER DU: Gourmetsalt, svartpeppar på kvarn, smakskedar i vatten, parerad fin benfri kotlettrad, form att lägga köttet i när det ska gnidas in med kryddor, stekpanna med lock, klipp upp lökdippspåsarna, grönsaksskärare, 1 stor skål att krama rödbetorna i, kastrull till fläsket, fläsket uppskuret i tärningar ca 1 ggr 1 cm, ta bort svålen innan du skär, 4 tallrikar. Innertemp: Ca 62-64 grader. Genomstekt: 70 grader.
  4. Ljummen äpplekompott med sultanrussin, ingefära och vanilj: DETTA BEHÖVER DU: Smakskedar i en skål med vatten, stor vid kastrull till äpplena, rivjärn, 4 låga glas, skedar, krossade mandelbiskvier alt skorpor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept