Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller

Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 l skalad grovtärnad pumpa (muscat/butternut/hokaido)
  • 2 st skalade gula lökar
  • 2 st äpplen
  • 2 st skalade palsternackor
  • 4 st skalade vitlöksklyftor
  • 4 burkar kokosmjölk
  • 2 st vattenfyllda kokosburkar
  • 2 dl creme fraiche
  • smör och olja till stekning

Frikadellerna

  • 800 g älgfärs
  • 2 st ägg
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl finhackad lök
  • 1 msk röd thai currypasta
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Soppan
    Grovhacka löken och krossa vitlöken.
  2. Klyfta äpplena och ta bort kärnhuset.
  3. Slanta palsternackan och hacka melonen i grova bitar.
  4. Fräs i gryta.
  5. Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka tills ingredienserna är mjuka.
  6. Mixa soppan slät med creme fraichen. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Frikadeller
    Blanda färsen med ägg och ost.
  8. Blanda ner löken och curryn.
  9. Smaksätt med salt och peppar.
  10. Forma blandningen till köttbullar och sänk ner dem i den mixade soppan.
  11. Låt de sjuda.
  12. Hur länge beror på storleken på frikadellerna.
  13. Servera soppan och toppa med lite färsk plockad koriander och lite pressad lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept