Fikonkompott med portvin och kardemumma

Fikonkompott med portvin och kardemumma
Foto: TV4

Ljuvlig kompott gjord på fikon och aprikoser, smaksatt med portvin och kardemumma. Serveras med fördel till får- och getostar.

1 december 2014
6 h

Du behöver

  • 6-8 färska fikon
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 dl portvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • 2 tsk malen kardemumma
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och skär av stjälkarna på fikonen, skär fikon och aprikoser i grova i tärningar och lägg i en skål.



  2. Koka upp portvin, vatten och honung med malen kardemumma och slå lagen över frukten, täck med plastfolie och låt svälla i 4-5 timmar.
  3. Mixa frukten hastigt i en matberedare till en grov kompott. Smaksätt kompotten med citronsaft, rivet skal och en nypa salt. Servera till ostar och ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept