Torskrygg med parmesanhollandaise

30 min
4
Torskrygg
Foto: tv4
30 min
4

Du behöver

  • 1,5 kg färsk torskrygg
  • Salt
  • 4 äggulor
  • 200 g smör
  • 2-3 hg räkor
  • Parmesan
  • Kokt potatis

Gör så här

  1. Lägg torsken i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker torsken. Ta ur torsken och koka upp vattnet med 4-5 msk salt, se till att det kokar ordentligt. Lägg i torsken och låt det koka upp i 5-10 sekunder. På med lock och låt den stå i 6-7 min.
  2. Parmesanhollandaise
    Smält smöret. Vispa äggulor och lite, lite vatten och citronsaft så de blir fasta och släta. Häll i dijonsenap och vitvinsvinäger.
  3. Vispa på svag värme, tills det är fingervarmt. När smöret och äggulorna har samma värme, vispa försiktigt i smöret under omrörning. Smaka av med salt och peppar och dill.
  4. Riv i ca 2 matskedar parmesan, krydda med lite cayennepeppar. Sist i med räkorna.
  5. Servera med kokt potatis och riven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept