Tilltugg och enkel plockmat

Tilltugg och enkel plockmat
Foto: TV4

Fyra goda tilltugg som är enkla att göra, ser lyxigt ut men går snabbt och lätt! Tandpetare med caprese, parmalindad grissini, fylld endive och crostini med lax.

Ibland behövs ingen förrätt om tilltugget till drinken får vara rikligt och mättande. Samlas runt grillen och knapra på några goda småsaker medan varmrätten blir klar på glöden.
Lägg till färdigköpta marinerade oliver om du vill ha ännu ett tilltugg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Tomat- och mozzarellaplock

  • 1 mozzarella
  • 8 cocktailtomater

Fylld endive

  • 0,5 dl ädelost på tub
  • 8 valnötter

Parmalindad grissini

  • 8 grissinipinnar
  • 4 skivor parmaskinka

Laxcrostini med pepparrot

  • 8 skivor av baguette
  • 0,5 dl pepparrotsost
  • 4 skivor rökt lax
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Tomat- och mozzarellaplock (caprese)
    Skölj cocktailtomaterna och skär mozzarellan i 8 kuber (eller använd babymozzarella). Trä ostkuberna på tandpetare och sätt en cocktailtomat längst ner.
  2. Fylld endive
    Bryt loss 8 endiveblad och skölj dem. Lägg en klick ädelost på varje och tryck dit en valnöt.
  3. Parmalindad grissini
    Skär skivorna av parmaskinka i två delar och linda dem runt grissinipinnarna.
  4. Crostini med lax och pepparrot
    Rosta skivorna av baguette. Dela laxskivorna i två delar och lägg på brödet. Klicka på pepparrotsost och dekorera med färska basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept