Kalasig romdessert

4 h
4
kalasig romdessert
Foto: tv4

En vuxen dessert med kaffe, rom och två sorters choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Den söta gräddlikören Amarula Cream rundar av den spritiga smaken i desserten och passar utmärkt till smaker av kaffe och choklad.

7 april 2014
Visa mer
4 h
4

Du behöver

  • 12 savoiardikex
  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 4 cl mörk rom
  • 3 äggulor
  • 0,25 dl florsocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda kaffe och rom.
  2. Fördela savoiardikexen i glas eller 4 skålar. Dränk kexen med kaffe- och romblandningen.
  3. Vispa grädden separat, ganska hårt.
  4. Skär den vita chokladen i små bitar och rör ned i grädden.
  5. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum (ca: 2 min).
  6. Rör ner äggblandningen i grädden och klicka över de dränkta kexen.
  7. Ställ i kyl ca 4 timmar innan servering.
  8. Riv den mörka chokladen och garnera desserten. Om du vill, kan du smälta chokladen och göra t.ex chokladhjärtan att garnera med.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept