The Great Pavlova

The Great Pavlova
Foto: TV4

En dessert som gör lycka på alla kalas – för alla som har barnasinnet i behåll.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • Maräng:
  • 2 dl äggvita
  • 4,5 dl socker
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Sockerlag:
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 6 passionsfrukter
  • Fyllning:
  • 6 dl vispgrädde
  • 300 g jordgubbar
  • 2 bananer
  • 5 ananasringar
  • en klase vindruvor

Gör så här

  1. Maräng: Sila äggvitan och vispa den till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa i 15–20 minuter. Vänd varsamt ner maizena, bakpulver och vaniljsocker och blanda till sist ner vinägern. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugn, 135°. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100° och baka marängen i ytterligare 1 1/2 timme. Ta ut och låt svalna på galler.
  2. Koka en sockerlag av vatten och socker. Sjud utan lock 15 minuter. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och lägg det i sockerlagen ochh koka i ytterligare 15 minuter. Låt lagen svalna.
  3. vispa grädden. Skiva jordgubbarna och bananerna, skär ananasringarna i bitaroch dela och kärna ur vindruvorna. Lägg all frukt i sockerlagen. Dela marängen i en topp och botten. Den ska vara seg inuti och den går lätt sönder, men det gör ingenting. Varva maräng, grädde och fruktlag. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept